Bortom vi(t) & dom – att prata om det

Var Stora scen
Målgrupp Alla är välkomna!
Längd: 2 h

Fullbokat – vi släpper in om det finns tomma stolar, det ser vi 19:00!

– Crashcourse i normkritisk kommunikation

Missa inte detta tillfälle att belysa och borra in i den begreppsflora som idag omger den offentliga debatten om rasism, mångfald och diskriminering. Vad menas med vithetsnormen? Vad “får“ man säga? Varför säger vi ”invandrare” om människor som är födda här? Vad innebär det att tänka intersektionellt? Vad menas med rasifiering? Kan vi prata om ”ras” på ett icke-biologiskt sätt och vad spelar det egentligen för roll vem som säger vad?

Det är lätt att känna sig vilsekommen i begreppsdjungeln och många är rädda för att säga fel i en snabb Twittervärld som händer i realtid. Den här ängsligheten har träffsäkert döpts till “teoretisk ångest”. Men hur dämpar vi vår teoriångest?

Botemedlet är inte att prata mindre. Tvärtom, vi behöver kommunicera mera. Mera inkluderande. Det handlar därför inte om att sluta säga “fel” utan om att börja göra rätt. På rätt sätt. Att lära sig prata demokratiska – rätt och slätt.

En mycket engagerande och lösningsorienterad föreläsning om ordens betydelse och hur vi kan bli bättre på att kommunicera med ett normkritiskt tänkande!

Barakat är bland annat kulturarbetare, statsvetare, journalist, poet och social entreprenör men kallar sig Demokratiagent.

Barakat sitter också med i Rättviseförmedlingens styrelse.

Föreläsningen är gratis men antalet platser begränsat så boka på länken nedanför så vi vet hur många som kommer! Varmt välkomna!

Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

« tillbaka

Läs om Barakat i SVD

Barakat Ghebrehawariat

Evenemanget på Facebook

Du hittar evenemanget på Facebook här
Dela det gärna till dina vänner!