AW på Urban Deli + Jazz i Nacka konsthall

Vi fortsätter med vårt trevliga samarbete med Urban Deli i Sickla!
Det hela går ut på att man avrundar sin dag/börjar sin kväll med AW (after whatever) man gör på dagarna (jobb/studier) sen får man lyssna till 45 minuters skön livejazz i Nacka konsthall inne i Dieselverkstaden.
På Urban Deli erbjuder vi en plockbricka för halva priset (Ordinarie pris 125 kr) och i konsthallen är det fri entré! Det enda du behöver göra är att hämta ett band i Dieselverkstadens infodisk som du sen visar på UD för att få plockbrickan för halva priset.

Vi rekommenderar att man är på UD i god tid (15:30) innan det för att hinna njuta av mat o dryck för att sen knalla över till konsthallen där bandet börjar spela 17:30.

ONSDAG 28 NOVEMBER
KARIN HAMMAR OCH MATHIAS ALGOTSSON
Med ett förflutet i den internationellt verksamma gruppen Sliding Hammers, möts här dessa två etablerade svenska jazzstjärnor återigen  i ett unikt musikaliskt möte.

Mathias och Karins samspel har sedan första början präglats av lekfullhet och närvaro med djup förankring i jazztraditionen, och denna eftermiddag/kväll blir inget undantag.

Om Karin Hammar
Karin Hammar har, efter studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, frilansat som trombonist sedan 1997. Hon har spelat med de flesta professionella storband i Sverige, såsom Magnus Lindgren Paradise Open, Hector Binger Latin Lover Big Band och Stockholm Jazz Orchestra men jobbar också i mindre ensembler som Bitches Brew och sitt eget projekt “Karin Hammar Good Vibe Project” med vilket hon är CD-aktuell (hösten-2004).

Hon har även solistuppdrag. Förutom jazz, så gillar Karin också att spela salsa, pop och bossa nova med mera. Karin har spelat med svenska artister som Jerry Williams, Marie Fredriksson, Svante Thuresson, Viktoria Tolstoy och Nils Landgren, med flera.

Våren 2004 mottog Karin Alice Babs Jazzstipendium på 50 000 kr som den första stipendiaten någonsin. Andra stipendier Karin fått genom åren är Thore Swaneruds Stipendium, Faschings Vänners Stipendium, Stockholms Stads Kulturstipendium samt Nalens Vänners stipendium.
Foto: Nikola Stankovic

Om Mathias Algotsson
Pianist och kompositör. Frilansmusiker sedan mitten av 90-talet.

Är flitigt anlitad i en mängd sammanhang. Ingår bl a i Magnus Lindgren Quartet och Radiojazzgruppen (Grammisvinnare 2002) som haft stora framgångar både i Sverige och utomlands. Har den senaste tiden varit aktuell med artister såsom Lisa Ekdahl och Barbara Hendricks och spelat på olika scener och festivaler i Europa, bl.a. Jazzfestivalen i Nice och scener såsom Olympia och Theatre des Champs Elysees i Paris.

Medverkar också på olika skivinspelningar, både som pianist och kompositör.

Har bland annat fått Stockholms stads kulturstipendium 2001, Stallbrödernas utbildningsstipendium 1999, STIM-stipendier 1996 och 2000, Thore Swanerudstipendiet 1997.

 

« tillbaka
AW på Urban Deli + Jazz i Nacka konsthall