Ask

Var Slöjdrummet, Stockholms läns museum

En helgkurs under ledning av Monica Langwe.

Har du sysaker, pennor, kära smycken eller annat fint som behöver en bättre förvaringsplats? Då är det här kursen för dig. Under helgen kommer vi att tillverka en praktisk ask med fack för material och/eller verktyg. Vi klär asken med klot – ett tyg vi själva fodrat med papper och egenhändigt kokat klister.

Inga förkunskaper krävs. Allt material är skuret och förberett och redskap och verktyg finns att låna.

Kursen leds av bokbindare Monica Langwe som förutom konststudier har utbildning inom både traditionellt och innovativt bokbinderi i bagaget. Monica har studerat olika arkivariska tekniker och hämtar mycket inspiration från förr, den tid då inte det fanns ett överflöd av material och då man istället utvecklade snillrika lösningar.

Under kursen finns det möjlighet att köpa boken Papper och stygn, tråd, teflon-falsben samt ett verktygs-kit till förmånligt kurspris.
Läs mer på Monicas inspirerande sida www.langwe.se

Pris: 2300 kronor. Materialkostnad tillkommer
För anmälan gå in på sidan:https://stockholmslansmuseum.se/evenemang/ask/

« tillbaka
Ask

Om Slöjd Stockholm:

Slöjd Stockholm drivs av länshemslöjdskonsulenterna och är sedan 2013 en del av Stockholms läns museum.

Vår verksamhet riktar sig till alla invånare i Stockholms län och är ett naturligt nav för kreativa människor som gillar att skapa med händerna. Vi anordnar mötesplatser för slöjd- och hantverksintresserade samt näringsutövare inom området, och verkar för slöjdens roll i en hållbar samhällsutveckling.

Slöjd Stockholms verksamhet är uppdelat i fyra huvudinriktningar: hård slöjd, textil slöjd, internationell slöjd och slöjd för barn och unga.

Följ oss på Facebook

Museets ordinarie öppettider:

Tisdag 12:00-19:00

Onsdag-torsdag 12:00-17:00

Fredag-söndag 12:00-16:00

Sommaröppet (27/6-14/8):  måndag-fredag 12:00-16:00

Fri entré!

Välkommen in!