Art of Spectra – Who are u

Var Stora scen
Längd: ca 55 minuter

“All human beings are equipped with habitus who individually is unique, but also bears traces of the social context they lived in” /Pierre Bourdieu

I det kommande verket Who are u, går Peter Svenzon vidare i att utveckla tekniken och samverkan mellan bild, rörelse, ljus och musik.
Det transdiciplinära verket Who are u, har arbetats fram kring en grupp frågor om hur vi definierar oss själva som människor. Alla dessa frågor som vi måste möta varje dag, som vi måste överväga…
Frågor som definierar oss och som vi måste definiera oss själva genom…

Art of Spectras uttryck befinner sig i ständig rörelse, men konstanten är dialog. Dialog med publiken, mellan dansarna, mellan de olika konstnärliga uttrycksformerna, med det omgivande samhället.
Det koreografiska språket är både finstämt och kraftfullt och hämtar energi ur såväl film som kampsport och subkultur. Koreografens egen bakgrund inom breakdance finns med som en resonansbotten. I koreografin finns det alltid ögonblick av nerv och ett skyddsnätsfritt risktagande.

Who are u har arbetats fram i co-production med NorrlandsOperan i Umeå samt genom residens i Sverige och Italien. Den internationella ensambeln har bidragit med egna historier till föreställningen under processen.
Föreställningen har premiär på Stora teatern i Göteborg 23 september. Därefter turnerar den med Dansnät Sverige under November 2017.

Turnén går till Halmstad teater, NorrlandsOperan (Umeå), Västerås konserthus, Gävle Teater, Spira (Jönköping),Vara Konserthus, Falkhallen (Falkenberg).

Koreografi, regi, musik: Peter Svenzon
På scen: Norikazu Aoki, Joakim Envik Karlsson, Ulriqa Fernqvist, Yukiko Masui Marc Stevenson Tibio, Staffan Svensson.
Trumpet/ trumpetkomposition: Staffan Svensson
Scenografi & kostym: Nåck studios Sthlm.
Ljusdesign: Robert Jadenfelt
Visuals: Joakim Envik Karlsson, Josef Atlestam (Eneles Film) & Peter Svenzon
Text: Lina Ekdahl, mfl.
Samproducent: NorrlandsOperan
Residens: Kungsbacka teatern/Rum för Dans, Regionteater väst, NorrlandsOperan samt ArtGarage (IT)
Med stöd av: Kulturrådet, Göteborgs kulturnämnd, Konstnärsnämnden, Västra Götalandsregionen

Boka biljetter här! « tillbaka
Art of Spectra – Who are u