Arkivens dag 2021 på Dieselverkstaden

VÄLKOMMEN TILL ARKIVENS DAG PÅ DIESELVERKSTADEN OCH I NACKA LOKALHISTORISKA ARKIV

13:00-16:00 Öppet hus Nacka lokalhistoriska arkiv (ligger i Dieselverkstadens bibliotek)

14:00-15:00 Dramasalen, plan 3 Dieselverkstaden
Föreläsning med Ingrid Thörnqvist om hennes bok ”Carl-Gustaf Svingel – och Silvias familj i det kalla krigets Berlin”

Öppet hus Nacka lokalhistoriska arkiv
Nacka lokalhistoriska arkiv rymmer en skatt av kulturhistoriskt material bestående av fotografier, artiklar, pressklipp, förenings- gårds- och personhandlingar, ritningar m.m. Kom till arkivet och träffa personalen på plats!

Föreläsning Ingrid Thörnqvist 
Hur gör man för att göra arkivsökande till en spännande berättelse?

Författaren Ingrid Thörnqvist bestämde sig för att ta med läsaren till arkivens djupa valv när hon skrev biografin ”Carl-Gustaf Svingel – och Silvias familj i det kalla krigets Berlin”. Den handlar om en okänd svensk som hjälpte människor att på hemliga vägar ta sig ut genom muren i det delade Berlin. Det var en utmaning att både hitta svar på hur denna ”röda nejlika” lyckades återförena splittrade familjer i det delade Tyskland – och att göra boken läsvärd och spännande.  Biografin om den okände hjälten har fått stor uppmärksamhet för den medryckande personliga berättarstilen.

Ingrid Thörnqvist var tidigare utrikeskorrespondent för SVT Nyheter och rapporterade under många år om omvälvningarna i Centraleuropa och på Balkan, och om Berlinmurens fall.

Boken är utgiven av Ekerlids förlag och finns som e-bok och ljudbok, inläst av författaren. Den går att beställa även via  Ingrid.thornqvist@outlook.com med en personlig dedikation.

Fri entré

« tillbaka
Arkivens dag 2021 på Dieselverkstaden