Arkivens dag 2020 Dieselverkstaden

Var Nacka lokalhistoriska arkiv och Lilla scen
Målgrupp Alla är välkomna!

OBS! INSTÄLLT 14 NOVEMBER

Med hänvisning till folkhälsomyndighetens nya riktlinjer för offentliga möten väljer vi att ställa in Arkivens dag. Vår förhoppning är att vi i början av 2021 ska kunna genomföra ett evenemang med öppet hus i Nacka lokalhistoriska arkiv i samband med en föreläsning med författaren Bengt Olsen. 

 

Arkivet ligger i Dieselverkstaden i Sickla. Passa på att besöka arkivet och inspireras av de unika och välbevarade samlingarna med bilder och dokument om Nacka kommuns historia och samtid. Personal är på plats och visar en del utav samlingen och kan svara på frågor. På grund av Corona kommer vi att begränsa antal personer som samtidigt får visats inne på arkivet så att det inte blir trängsel. Läs mer om arkivets verksamhet här.

I samband med Arkivens dag så kommer författaren Bengt Olsen att föreläsa på Dieselverkstaden lilla scen kl. 14:00. Bengt är aktuell med sin nya bok “Berättelser från Nacka” som handlar om konstnärerna Victor Forssell och Richard Bergh men också om JV Svensons fabrik och folkbildning i Nacka. Bengt Olsens är uppvuxen i Nacka under 1950- och 1960-talet och det här är hans andra bok om Nacka. Max antal besökare till föreläsningen är 35 personer. Föreläsningen är gratis så det är först till kvarn som gäller.

Vill du lära mer om konstnärer I Nacka konsthall visas utställningen Plats för konst där ett urval av Nackas konstsamling och offentliga konst presenteras. Utställningen pågår till den 15 november så passa på att göra det i samband med Arkivens dag! Läs mer om utställningen här.

Program Arkivens dag 2020 Dieselverkstaden
12:00 – 16:00 Öppet hus Nacka lokalhistoriska arkiv
14:00 – 15:00 Föreläsning av och med Bengt Olsen Dieselverkstadens lilla scen
11:00 – 17:00 Utställningen Plats för konst i Nacka konsthall

Fri entré

Varmt välkomna!

 

« tillbaka
Arkivens dag 2020 Dieselverkstaden