Alberto Pinton Trio – Jazz i Nacka konsthall – fri entré

Var Nacka konsthall
Målgrupp Alla är välkomna! Fritt inträde

Alberto Pinton Trio är en ny spännande konstellation bestående av Alberto Pinton (saxofoner, klarinetter och komposition), Vilhelm Bromander (kontrabas) och Konrad Agnas (trummor). Tillsammans utforskar de tre musikerna Pintons kompositioner, starkt förankrade i den moderna jazztraditionen men samtidigt öppna för friare improvisatoriska inslag.

Deras första inspelning, en självproducerad liveupptagning på Glenn Miller Café, heter RÖD och kom ut i september 2018 och mötte god kritik av publik och recensenter.
Lyssna här

Eyal Hareuveni för Salt Peanuts om RÖD:

“Minimalism Maximalism» and «Oro & argento» are an impressive updates of the American post-bop heritage, but with strong, European chamber nuances and an intense dialogue between Pinton – who plays the clarinet – and Bromander and Agnas. The trio concludes this beautiful set with the emotional «Rojo, Como de Fuego», cementing its strong yet open interplay”.

Urban Deli i Sickla erbjuder en plockbricka för halva priset (Ordinarie pris 125 kr) i samband med Jazzkvällarna och i konsthallen är det fri entré!
Det enda du behöver göra är att hämta ett band i Dieselverkstadens infodisk som du sen visar på UD för att få plockbrickan för halva priset.

Vi rekommenderar att man är på UD i god tid (15:30) innan det för att hinna njuta av mat o dryck för att sen knalla över till konsthallen där bandet börjar spela 17:30.Hinner du inte med AW är du såklart välkommen att lyssna på jazz ändå!

« tillbaka
Alberto Pinton Trio – Jazz i Nacka konsthall – fri entré

Kontakt

Alberto Pinton

Phone: +46(0)722327803