Virkad mönstermagi

Var Slöjdrummet, Stockholms läns museum

Med anledning av Marias senaste bok Virkad Mönstermagi, Hemslöjdens förlag, bjuder vi in till en inspirerande virkdag. En klassisk mormorsruta är för många en kär ruta som med fördel virkas i restgarner man har hemma efter andra projekt. Maria tar dig med på en resa med avstamp i just den rutan på väg mot nya rutor som ännu inte sett dagens ljus. Mönstermagi uppstår när du virkar med minst två färger varje varv, vrider och vänder och skapar nya rapporter.

Kursens rutor är inspirerade dels av folklig textil tradition och dels av Marias eget strama grafiska formspråk. Det kommer att virkas både enkla rutor och sådana som även för en van virkare kan bli en utmaning. En viss vana rekommenderas för att du ska kunna tillgodogöra dig kursen. Vi kommer att virka stolpar, fasta maskor, luftmaskor och en och annan smygmaska.

Garn och virknål tar du med själv, Marias bok Virkad mönstermagi kommer att finnas till salu för reducerat kurspris.

Pris: 890 kronor.
För anmälan gå in på sidan: https://stockholmslansmuseum.se/evenemang/virkad-monstermagi/

« tillbaka
Virkad mönstermagi

Om Slöjd Stockholm

Slöjd Stockholm drivs av länshemslöjdskonsulenterna och är sedan 2013 en del av Stockholms läns museum.

Vår verksamhet riktar sig till alla invånare i Stockholms län och är ett naturligt nav för kreativa människor som gillar att skapa med händerna. Vi anordnar mötesplatser för slöjd- och hantverksintresserade samt näringsutövare inom området, och verkar för slöjdens roll i en hållbar samhällsutveckling.

Slöjd Stockholms verksamhet är uppdelat i fyra huvudinriktningar: hård slöjd, textil slöjd, internationell slöjd och slöjd för barn och unga.

Följ oss på Facebook

 

Museets ordinarie öppettider:

Tisdag 12:00-19:00

Onsdag-torsdag 12:00-17:00

Fredag-söndag 12:00-16:00

Sommaröppet (27/6-14/8):  måndag-fredag 12:00-16:00

Fri entré!

Välkommen in!