Trädgårdslördag i biblioteket – för hela familjen

Datum 11 maj, 2019
Tid 11:00
Var Biblioteket
Målgrupp Vuxna
Längd: 4 timmar

Välkomna till årets Trädgårdslördag!

Varje höst står vi med ett överflöd av frukt i trädgårdar och gamla fruktlundar. “Vilket slöseri”, tänkte Karl Sjöström och Mikael Nypelius (på scen kl. 11), båda med en bakgrund som sommelierer och med en förkärlek till naturviner. I sin bok “Ciderrevolution!” lär de ut hur vem som helst med lite kreativitet, lyhördhet inför naturen och grundläggande kunskaper kan skapa sin egen cider från äpplen, päron, plommon och bär.

Möt också journalisten och kriminalförfattaren Liselotte Roll (på scen kl.11) som är aktuell med “Höns som hobby”. Med höns i trädgården öppnar sig en helt ny värld och att dricka en kopp kaffe medan hönorna solar bredvid dig kan vara ren lycka. Här finns allt du behöver veta för att skaffa höns och fakta blandas med personliga betraktelser.

För alla barn: Vad är blåare än blåklint? Det skulle vara stämsången mellan Anja Bigrell och Britta Persson från barnrockfavoriterna Bröderna Lindgren. Välkommen till en medryckande föreställning med Majas Alfabetssånger (på scen kl.14).

På plats finns även Nacka-Värmdö Trädgårdssällskap med försäljning av sticklingar. Och så får självklart alla barn prova på att odla!

HÅLLTIDER:
11-12 Karl Sjöström & Mikael Nypelius samt Liselott Roll på scen
11-14 Sticklingförsäljning av & med Nacka-Värmdö Trädgårdssällskap
14-14.30 Majas Alfabetssånger med Anja Bigrell och Britta Persson

12-15 Odling för barnen

 


Akademibokhandeln Sickla är med och säljer böckerna till kanonpris!

Arr: Dieselverkstadens bibliotek & Akademibokhandeln Sickla i samarbete med Natur & Kultur

« tillbaka
Trädgårdslördag i biblioteket – för hela familjen

Alla tillfällen

  • 11 maj | 11:00