Quilty & Andy Irvine

Datum 16 mars, 2023 Lägg till i min kalender
Tid 19:00-21:00
Var Stora scen
Längd: 2x45 minuter plus paus (ca 120 minuter)

Quilty fyller 30 år och firar med att bjuda in den irländske folkmusik-legendaren Andy Irvine till ett musikaliskt möte och turnésamarbete.

Det blir ett rikt konsertprogram som presenterar det bästa från Irvines och Quiltys repertoarer – med utrymme för både samspel och egenart.

Andy Irvine är en av Irlands mest hyllade folk- och världsmusik-ikoner och en förebild och inspirationskälla för Quilty. Alltsedan hans stora genombrott med den banbrytande gruppen Planxty på 70-talet har Irvines lyriska spel på mandolin och hans innovativa tolkningar av traditionella folkvisor varit stilbildande för generationer av folkmusiker, inte bara på Irland utan världen över.

”Utöver vår egen stora glädje att få spela och uppträda tillsammans med denna celebritet, vill vi hylla numera 80-årige Andy Irvines livsgärning som musiker, traditionsbärare, vispoet och världsmusik-pionjär.”

Quilty bildades 1993 och bandet har genom åren etablerat sig som Sveriges främsta företrädare för irländsk folkmusik. Med personliga arrangemang, musikalisk virtuositet och klangfylld stämsång har de satt sin prägel på den traditionella musiken och rönt stor framgång på sina turnéer och i konsertsamarbeten med körer och symfoniorkestrar över hela landet. Inför Folk & Världs-musikgalan 2020 blev Quilty nominerade till utmärkelsen Årets Band.Ordinarie pris:
280 kr
Studenter & ungdomar t.o.m. 19 år – 215 kr
Tid: 19:00-21:00
Arrangör: Quilty

Med stöd av:

 

Köp biljett här! « tillbaka
Quilty & Andy Irvine

Musiker

Andy Irvine – sång, mandolin, mandola, munspel
Dag Westling – sång, gitarr, five-string banjo, tin whistle
Gideon Andersson – bouzouki, mandolin, bodhran, sång
Esbjörn Hazelius – fiol, sång, gitarr
Staffan Lindfors – kontrabas, sång

Alla tillfällen

  • 16 mars | 19:00-21:00