Örjan Hultén Orion – fri entré!

Datum 08 februari, 2023 Lägg till i min kalender
Tid 17:30-18:15
Var Nacka konsthall
Målgrupp Alla är välkomna!

ÖRJAN HULTÉN ORION

I början av 2009 bildade saxofonisten Örjan Hultén sin kvartett Orion, ett band med talangfullhet och tyngd, där var och en av medlemmarna vid sidan av, också är hyllade artister och bandledare.

Gruppens komplexa och livliga samspel finns väl dokumenterat på den kritikerrosade första skivan ”Radio In My Head” (2010), där balkanrytmer blandas med en alternativrockig attityd.

Skivan ”Mr Nobody” (2013), är en hyllning till New York och författaren Paul Auster med titlar som anspelar på hans böcker. Den litterära inspirationen fanns också med på ”Fältrapport” från 2016, med ”Jablonskisviten” inspirerad av Hans Falladas antifascistiska roman ”Ensam i Berlin” från 1947.

Därefter kom skivan Minusgrader (2019), som fick sitt namn efter den mörka dikten av Tomas Tranströmer med samma namn. Orion har också släppt en skiva i samarbete med sångaren Ernie Bruce från Liberia, med titeln Liberia Ballad (2020). Nu är Örjan Hultén Orion aktuella igen med sjätte skivan, Shifting Ground, som redan hunnit
få fina recensioner.

”Glimrande jazz av kvartett som blivit stilbildande.”
Lira
“Orion may not be Sweden’s most famous musical exports but the saxophonist and his group are undoubtedly one of the best.”
Ian Mann mann, UK
”Det är en härlig kvartett som vet vad de håller på med och spelar hur snyggt och engagerande som helst. Man är lite lagom ociviliserade och med en tilltalande sträv skönhet
mitt i drivet. Här finns inte en död sekund.”
Sten Wistrand, Kulturdelen

”Mitt uppdrag med Orion är att skriva musik med så få gränser som möjligt. Att komponera, men inte komponera för mycket, utan lämna en massa utrymme för bandets musiker att utforska och bidra med sina personligheter” säger Örjan.


Press om tidigare skivor med Örjan Hultén Orion
”Viktig jazz i världsklass”
SvD
”en ren uppvisning i såväl ensemblespel som kompositionsteknik”
Nerikes Allehanda
”angeläget från början till slut”
Kulturdelen.com
”svart bälte i anti-fascism och beredskaps-jazz i ny språkdräkt”
Lira 
”han skriver inte bara fin musik utan spelar den också mästerligt”
Orkesterjournalen


Aktuell utställning i Nacka konsthall
Reflektion – Stanislaw Zoladz
Ta tillfället i akt att kika på Stanislaw Zoladz fantastiska akvareller samtidigt som du njuter av 45 minuter jazz av högsta klass!

Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

« tillbaka
Örjan Hultén Orion – fri entré!

Orion medlemmar

Örjan Hultén – sopran- och tenorsaxofon
Torbjörn Gulz – piano
Filip Augustson – bas
Peter Danemo – trummor

Foto Örjan: Tony Brown
Foto kvartett: Lena Källberg

Alla tillfällen

  • 08 februari | 17:30-18:15