Nomadic Mind

Datum 12 september, 2020
Tid 13:00
Startdatum 12 september 2020
Slutdatum 4 oktober 2020
Var Nacka konsthall
Målgrupp Alla är välkomna!

En utställning av Stina Folkebrant 12 september – 4 oktober

Det vandrande sinnet virvlar och flyger,
jag andas långsamt och
tankarna klarnar och utkristalliseras.
Det känns i hela kroppen när mina känslor och idéer flätas samman och
skapar ett flöde.

Skulpturen ” Collecting ” är min tolkning av ett nomadiskt tält. Den är en bostad för mitt vandrande sinne där jag samlar mina tankar. Därav utställningens namn Nomadic mind. Med skulpturen vill jag belysa vikten av balans och samarbete mellan kropp och sinne.

Jag har målat en drake på utsidan av skulpturen vilken symboliserar mitt vandrande sinne som flyger. Den symboliserar inte bara mitt sinne utan också mitt nordiska arv. Jag tänker på de snidade drakhuvudena längst fram på vikingarnas båtar när de åkte på upptäcktsfärder. På insidan av skulpturen finns bland annat björnen som symboliserar den personliga kraften.

Konstverket ” Soul Piece ” är en bemålad arbetsoverall. Den symboliserar min kropp som manifesterar mina inre idéer.

På lakanen har jag målat djur som avtryck från nattens drömmar. De är en sinnebild för det ostyrbara i vårt undermedvetna som stiger upp till ytan för att samarbeta med kroppen.

Djuren som motiv skildrar olika känslor och tillstånd.

Draken är sinnet, björnen är kraften och tältet/skulpturen är kroppen. Overallen är kroppen och arbetet och de målade djuren kreativiteten. Avtrycken på lakanen runt den sovande kroppen blir drömmarnas sinnebilder.

« tillbaka
Nomadic Mind