Knutssons karameller presenterar Emil Ingmar

Datum 05 november, 2020 Lägg till i min kalender
Tid 19:00-20:15
Var Stora scen
Längd: 75 min

Boka din biljett här

Jonas Knutsson är äntligen tillbaka på Dieselverkstadens stora scen med sin konsertserie Knutssons karameller. Denna gång har han bjudit in Emil Ingmar och hans band som är albumaktuella. Emil skriver melodisk musik i gränslandet mellan jazz, pop och klassiskt. Musik med djup som är lätt för vem som helst att ta till sig.

Pianisten och kompositören Emil Ingmars platta beskrivs som en ömsint käftsmäll. Tolv låtar som tillsammans speglar platser, minnen och sinnesstämningar. Musik från skogarna, radhusen, badplatserna. Musik om längtan hem till Värmland, att hoppa från femman, att drömma om storstan.

– Man brukar ju säga att musik väcker minnen, men denna gång har jag låtit mina minnen väcka musiken. För mig ligger det nära till hands att knyta både härliga och jobbiga känslor till olika platser jag spenderat mycket tid vid, drömt om eller bara cyklat förbi miljoner gånger. Jag är väl en obotlig nostalgiker på det sättet, säger Emil Ingmar.

Till sin hjälp har Emil samlat några av Sveriges främsta improvisatörer, t.ex. saxofonisten Jonas Knutsson bidrar med sitt självklara sound till det större ramverket. Musiken innehåller inslag av hiphop, folkmusik och jazz. Den akustiska, varma klangbotten är uppblandad med elektroniska och råa inslag, vilket skapar en spännvidd som sträcker sig mellan stiltje och full storm. Nostalgitrippen når sin kulmen i titelspåret Karlavagnen – en plats lika oändlig och storslagen som stjärnbilden.

Emil Ingmar, född och uppvuxen i Karlstad, hoppade av Musikhögskolan i Stockholm för att studera psykologi i Uppsala. Men det dröjde inte länge innan han hade händerna fulla med musikprojekt. De senaste åren har han varit verksam som ackompanjatör och frilansande musiker. Komponerandet har löpt som en tråd genom hela livet. Samtidigt som han skrev examensuppsats om musikpsykologi spelade han in sitt första fullängdsalbum som blev varmt mottagen när den släpptes i februari 2020:

“Pianospelet är såväl robust som läckert och i hans fina kvintett har Jonas Knutssons sopransax en suverän lyster. Vem hade anat att det fanns så mycket fin musik på ”Tjäderstigen” eller där ”Buss 823” går? Vi vill ha mer!” recenserade VF:s Björn Stefanson och gav albumet 4 av 5.

Var: Dieselverkstadens stora scen

När: 5 november 19:00-20:15

Medverkande:
Jonas Knutsson – Sopransaxofon
Emil Ingmar – Piano
Fredrik Jonsson – Kontrabas
Calle Rasmusson – Trummor

Biljetter 160 kr (ordinarie) 90 kr (studenter och pensionärer)

 

Boka biljett « tillbaka
Knutssons karameller presenterar Emil Ingmar

Allmänt om:

Jonas Knutsson- saxofonist, tonsättare och arrangör – är en återkommande gäst på Dieselverkstadens scener. 2020 vann han en grammis i kategorin Årets folkmusik. I hans arrangemang på Dieselverkstaden blandas teman och genrer och vävs samman och bildar föreställningsserien Knutssons karameller. Karameller kan ju som bekant ha olika smak, en del är söta eller starka men de kan också vara sura eller beska. Så kom till Dieselverkstadens scener och upplev bland annat improviserad jazz, yoga och folkmusik. 

Alla tillfällen

  • 05 november | 19:00-20:15