Familjelördag: Vildmarkens andedräkt – Shiraz Amar

Datum 16 januari, 2021 Lägg till i min kalender
Tid 15:00-15:40
Var Stora scen
Målgrupp Från 6 år
Längd: 50 min

Rekommendation: Något vi aldrig sett! Tält som dansar, tält som rör sig, tält som svävar, kramas, tält som busar, tält som är galna, tält som är ledsna och glada – i takt med discomusik. Det är spännande och galet – här får barnen skratta, kommentera och röra sig.

Vildmarkens andedräkt är en samtida dansföreställning som bjuder in både unga och vuxna på en absurd rörelseresa om transformation. Vad är egentligen en dansande kropp? Och hur kan vi uppfatta olika objekt som rör sig i mänskliga mönster med fantasifulla former. Genom komik och populärkultur leker dansföreställningen med hur publiken uppfattar saker och ting.

Shiraz Amar är koreograf och dansare, utbildad på Dans och Cirkus högskolan i Stockholm i samtida dans. Hon är ursprungligen från Israel, men numera baserad i Stockholm där hon arbetar och skapar. Hon tycker om att arbeta med dans som ändrar betraktarens upplevelse och förutfattade meningar om dans. Vad är dans? Dans kan vara allt, lika gärna tre dansande tält. Tältens rörelser lockar barnpubliken till att kommentera och skratta – en både spännande och lite läskig upplevelse. Är det djur, monster, människor, marsvarelser, insekter – eller vad? Det är fritt fram för fantasin. 

Tid: ca 50 minuter
Pris:100 kronor per biljett, klicka här för att boka!
Från 6 år. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern innan ni bokar biljett.

Möjlighet att boka biljett kommer snart.

Familjelördag är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

I samarbete med region Stockholm

Boka här! « tillbaka
Familjelördag: Vildmarkens andedräkt – Shiraz Amar

Medverkande

Regi: Shiraz Amar
På scen: Morgane Nicol, Love Andersson and Shiraz Amar.
Konstnärlig rådgivning: Ida Arenius
I samarbete med: Yari Stilo Musik: C+C Music factory ft. Freedom Williams, Bee Gees, Calvin Harris & Disciples
Produktion: Shiraz Amar

Alla tillfällen

  • 16 januari | 15:00-15:40