Familjelördag: Spöken på rymmen – Pygméteatern

Datum 28 januari, 2023 Lägg till i min kalender
Tid 15:00-15:35
Var Lilla scen
Målgrupp Från 3 år

En portvakterska sitter varje kväll på sin stol framför det gamla slottet och vaktar. Det är aldrig någon som kommer på besök, och aldrig någon som lämnar slottet. Så vad är det egentligen hon vaktar år efter år?

Portvakterskan vet att i slottet bor spöken! Där finns Busiga Harriet, Klumpige Knut och Lille Skraj. Fast egentligen är det bara två spöken man behöver vara rädd för. Lille Skraj är så liten att det är mest han som är rädd. För nästan allting. Han har inte blivit vuxen än. De andra spökena är ganska missnöjda med honom. Så oftast bor han i portvakterskans väska.

Spökena får aldrig slippa ut från slottet, för tänk vad som skulle hända om dom kom ut till oss andra. Dom skulle skrämma livet ur både barn och vuxna och ingenting skulle bli som förut! Men… spöken finns ju inte på riktigt, inte sant? Eller….?

Rekommendation: “Det är en kittlande känsla att bli lagom skrämd men tänk om man jobbar som spöke och istället vill vara en kanin? Vad säger Harriet, Knut och Lille Skraj? Men spöken finns ju inte på riktigt, inte sant? Eller?En lekfull, rolig och magisk föreställning med klassisk skuggspelsteater för stora och små.
Katarina Weidhagen, kulturproducent, Kulturhuset Dieselverkstaden


Pris: 120 kr per biljett oavsett ålder
Ålder: Från 3 år och uppåt.
Tid: 15:00-15:35
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

Köp biljett här! « tillbaka
Familjelördag: Spöken på rymmen – Pygméteatern

Om föreställningen och medverkande

Manus: Lolo Amble
Regi: Agneta Ehrensvärd
Dramaturg: Magnus Lindman
Scenografi, dockor: Sten Wallin
Kostym: Ann-Margret Fyregård
Ljus: Anders Österberg
Ljuddesign: Dragan Popovic
Mask: Kjell Gustavsson
På scen: Åse Nelson
Foto: Michael Koitzsch
pygmeteatern.se

Om Familjelördag

Familjelördag, Cirkussöndag eller Lovteater är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.

Alla tillfällen

  • 28 januari | 15:00-15:35