Familjelördag: Snö – Dockteatern Tittut

Datum 15 april, 2023 Lägg till i min kalender
Tid 15:00-15:40
Var Stora scen
Målgrupp Från 4 år och uppåt

Genom dans och dockor gestaltas livet i den samiska fjällvärlden. Snön knarrar och gnisslar. Isen spricker.

Vi får vi följa en renkalv som kommer bort från sin hjord. Rädd och vilse möter den några av alla de djur som håller till i fjällvärlden. De snabba hararna och rytmiska lämlarna förstärks med ljudeffekter och musik som för berättelsen framåt. Renkalven möter allt med stor nyfikenhet tills björnen kommer, stor och obeveklig men kanske något sömnig efter att ha legat i sitt ide. När vinter blir till vår och isen spricker fångas den lilla kalven till slut in och blir återförenad med sin hjord, nu med en öronmärkning som matchar de andras.

Snön knarrar och gnisslar. Isen spricker. Djuren rör sig över landskapet. Naturen är självklar, evig och okonstlad. En källa till energi och eftertanke. De samiska språken har över 200 ord för snö såsom smält snö, klibbig snö, hård snö eller isig snö. Tack vare ett samarbete med Dans i Nord och ett residens i Jokkmokk, hämtar Dockteatern Tittut denna gång inspiration i ett storslaget fjällandskap och dess rika djurliv. Idé och dramatisering av ensemblen som skapade succén ”Vill ha hund”.


PRESS
…en sällsynt skildrad samklang mellan djur och människa. Som en påminnelse om vikten av ödmjukhet inför naturens under.”
Dagens Nyheter

…Ja, ”Snö” är mycket vacker i sitt minimalistiska utförande… Med små medel blir det inte bara en visuellt och musikaliskt intagande föreställning, outtalat förmedlas dessutom respekt för naturen och det liv som pågår i fjällvärlden. Det är både tänkvärt och poetiskt – en smått magisk konstupplevelse för stora som små.
Expressen

Rekommendation: ”Publiken bjuds in till en magisk, mystisk och luftigt sagolik värld.Med en fingertoppskänslig blandning av mim och dans till stämningsskapande musik, knarrande snö och klirrande is färdas vi genom Sápmis vita landskap. En poetisk föreställning om djur och natur, i en vacker och integrerad scenografi, där varje detalj är omsorgsfullt utförd.”
Nationella urvalsjuryn Bibu 2022 (Bibu är en Scenkonstbiennal för barn och unga)


Pris: 120 kr per biljett oavsett ålder
Ålder: Från 4 år och uppåt. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation, titta gärna på trailern nedan, så får du en uppfattning om föreställningen.
Tid: 15:00-15:40
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

Se våra köpvillkor för biljetter här

Köp biljetter! « tillbaka
Familjelördag: Snö – Dockteatern Tittut

Medverkande och om gruppen

Medverkande: Tobias Ulfvebrand & Hugo Therkelson/ Pascal Jansson & Niklas Blomqvist
Idé & dramatisering: Ensemblen
Regi: Sophia Segrell
Dockor, Scenografi & Kostym: Lisa Kjellgren Almstig
Musik: Tobias Ulfvebrand & Hugo Therkelson
Koreografi: Tobias Ulfvebrand & Hugo Therkelson
Ljuddesign: Hugo Therkelson
Ljus: Robin Thorman
Foto: Jonas Jörnebring

I samarbete med Dans i Nord.

I över 40 år har Tittut skapat engagerande och konstnärligt starka föreställningar. Alltid med fokus på de yngsta barnen och med ambitionen av vara angelägen och nyskapande. Många av våra besökare debuterar som publik och vi vill att deras första möte med teatern ska bli minnesvärt och lustfyllt.

Dockteatern Tittut

Om Familjelördag

Familjelördag, Cirkussöndag eller Lovteater är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.

Alla tillfällen

  • 15 april | 15:00-15:40