Familjelördag: Silkespiloter – Livemusik och dans

Datum 04 december, 2021 Lägg till i min kalender
Tid 15:00-15:40
Var Stora scen
Målgrupp Från 3 år och uppåt
Längd: 40 minuter

Tänk att leva på ett mullbärsblad.
Äta hela tiden.
Spinna flera tusen meter silkestråd.
Och drömma om att kunna flyga…

Silkespiloter är en föreställning i en alldeles egen värld där musiken spelas live och dansarna är riktigt, riktigt nära. Som publik får du känna dig fram, uppleva och leva dig in i silkeslarvens längtande liv.

Silkespiloter är en dansföreställning. Den använder sig av dansen och rörelsen som uttryck. I de dansade inslagen finns inte alltid någon ”handling” på det sätt som man kan vara van vid från teater. Betraktaren bestämmer själv vad den tycker att dansen betyder. Alla tolkningar är lika mycket ”rätt”!

I Silkespiloter möter vi några silkeslarver. De lever hela sitt liv på ett mullbärsblad. De äter hela tiden. De spinner flera tusen meter silkestråd. Och drömmer om att flyga…

Om att det först är ett pyttelitet ägg, ur det föds en larv som äter mullbärsblad för att sedan linda in sig i en kokong av silkestråd och tillslut bli en fjäril. Om man vill väva vackert sidentyg av silket så utvinner man tråden ur kokongen.

Tid: 15:00
Pris: 100 kronor per biljett
Från 3 år. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern för att få en uppfattning om föreställningen.

Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

Se trailer HÄR

Köp biljett « tillbaka
Familjelördag: Silkespiloter – Livemusik och dans

Medverkande

Koreografi Lotta Gahrton
Scenografi Monica Nilsson
Musik Lars B Almkvist
Ljus Lars Liljegren
Medverkande Elinor Tollerz Bratteby (dans), Hanna Ekström (fiol), Lotta Gahrton (dans)

Om Familjelördag

Familjelördag är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.

Alla tillfällen

  • 04 december | 15:00-15:40