Familjelördag: NeNeNe – gästspel från Sydkorea med SangSang Maru och Dong You

Datum 29 oktober, 2022 Lägg till i min kalender
Tid 15:00-15:50
Var Stora scen
Målgrupp Från 4 år och uppåt
Längd: Ca 50 min

Biljetter kommer att släppas inom kort, håll utkik här och i sociala medier.

Missa inte detta unika tillfälle att få uppleva riktigt bra barnteater från andra sidan jordklotet! Att möta andra kulturer är en lyx som berikar och överraskar.

Sydkorea är för många unga känt över hela världen genom ”K-pop”, koreansk pop, sina musikaler och TV-serier – vi är oerhört glada för detta gästspel hos oss i Dieselverkstaden.

NENENE handlar om hemliga gläntan där djur och varelser lever sitt eget liv, kivas, leker och chillar tillsammans. Har du tur kan du möta en sjöjungfru, ett snällt natt-monster eller kanske en krypande tusenfoting? Ibland är det en damm och ibland ett hav och det är bara och bara fantasin som begränsar din värld. I gläntan NENENE kan allt hända och alla är inbjudna.

I slutet av föreställningen blir barnen inbjudna till en liten interaktiv workshop tillsammans med artisterna och dansarna. Allt tolkas till svenska.

Priser:
Föreställningen har nått stora framgångar i Sydkorea, vunnit publikens pris på Assitej Korea Vinterfestival 2021 (en plattform för scenkonst till barn och unga) samt utvald till bästa produktion Korean Nordic Connection 2020.

Rekommendation: Vi är stolta att för första gången ge nackabarnen ett gästspel med scenkonst för barn från Sydkorea. Det är en upplevelse och erfarenhet rikare att få möta en helt annan kultur än vad vi är vana vid. Hur gör dom? Vilka är olikheterna? Vilka är likheterna?
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

Pris: 120 kr per biljett oavsett ålder. Boka din biljett här
Ålder: Från 4 år och uppåt. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation, titta gärna på trailern nedan så får du en uppfattning om föreställningen.
Tid: 15:00-15:50
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

 

 

« tillbaka
Familjelördag: NeNeNe – gästspel från Sydkorea med SangSang Maru och Dong You

Om föreställningen och medverkande

Foto: Dong Youl UM
På scen:
Scarlet Kim, Eun-Kyol Ko och Kyoung Choul Soung
Språk: Koreanska förekommer men tolkas på svenska
Regi/koreografi: Minjung Kim och Anne Jonsson
Musik: Kim Junseong välrenommerad koreansk filmmusikkompositör
Produktion: SangSang Maru och Dong Youl UM, Sydkorea i samproduktion med ZebraDans, Sverige

Arbetet med föreställningen NENENE startade som ett kulturutbyte mellan ZebraDans från Sverige och kulturproduktionsbolaget SangSang Maru från huvudstaden Seoul i Sydkorea. Projektet blev avbrutet av pandemin strax innan premiär. Nu finns det två versioner av föreställningen NENENE i samma glänta, inspirerade av varandra! Projektet startade i syfte att finna samarbeten mellan kulturverkare i respektive länder.

Föreställningen är producerad av Sang Sang Maru Cultural Company från Seoul i Sydkorea i samarbete med Svenska ZebraDans. Sang Sang Maru har sedan 2014 skapat och turnerat med musikaler som vänder sig exklusivt för barn och unga.

De har alltid arbetat högkvalitativt med siktet inställt på att turnera runt om i hela världen. De har sedan starten presenterat runt 150 föreställningar och möter årligen ca 150 000 barn med deras familjer.

Om Familjelördag

Familjelördag, Cirkussöndag eller Lovteater är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.

Alla tillfällen

  • 29 oktober | 15:00-15:50