Cirkus: Outlines

Datum 18 februari, 2022 19 februari, 2022
Tid 19:00 19:00
Var Stora scen
Målgrupp 7-100 år
Längd: 90 min + paus

På detta evenemang släpper vi in fler än 100 besökare vilket innebär skanning av giltigt vaccinationsbevis samt kontroll av legitimation. Gäller för dig över 18 år och tills eventuellt andra restriktioner träder i kraft.


Cirkus med flera dicipliner av och med kompani Face First. Förställningen är en del av cirkusfestivalen Cirkusmania.

När: 18 februari 19:00 och 19 februari 19:00 Dieselverkstadens Stora scen

BILJETTER

Face First Company imponerar stort med sin bländande föreställning ”Outlines”. Med hisnande akrobatik, jonglering, balans och sina egna kroppar tänjer de på gränserna till det vi trodde var fysiskt möjligt.

Outlines tar avstamp i periferin av vårt medvetande. 43 procent av våra dagliga beteenden styrs omedvetet och av vana, formade under uppväxten och utifrån våra tidigare erfarenheter. Hur gestaltar sig det faktumet i cirkusmanegen? Gömmer sig vanorna backstage eller står de mitt i strålkastarljuset?

I föreställningen utforskar de fem akrobaterna i Face First Company både våra vanor och ovanor för att försöka synliggöra deras konturer. Med rasande skicklighet kastar de sig handlöst ut i det okända för att spränga gränser och bryta invanda mönster. Det är ett humoristiskt och andlöst vackert allkonstverk som sprakar av kreativitet.

Inför sin första föreställning blickade var och en av medlemmarna i Face First tillbaka på sin konstnärliga utveckling. Med år av skapande och uppträdanden bakom sig kände sig gruppen inspirerad att synliggöra delar av yrkesrollen som vanligtvis är dolda för publiken. Tillsammans utforskar de nu cirkusens återkommande teman, stundtals med humor, andra gånger med innerlighet.

Face First rör sig ständigt mellan sin gamla verklighet och den nya som de nu skapar tillsammans. I den nya kan de själva välja sina roller och inte bara återskapa de mönster och strukturer som branschen vill placera dem i. I Outlines bjuder Face First in till denna nya värld – med en twist (och några volter).

Föreställningen är 90 min + paus

Foto: Sofia Kallner

 

Outlines är en del av Cirkusmania i Storstockholm som presenterar ett stort antal cirkusföreställningar i Stockolms kommuner – läs om alla föreställningar här: cirkusmania.se

Vill du uppleva cirkus med lite yngre barn? Den 13 februari har vi Cirkussöndag med föreställningen Tråkmånsafton. Från 4 år.

Boka biljetter « tillbaka
Cirkus: Outlines

Om Face First:

Face First grundades 2019, från urkraften i de hårt arbetande medlemmarnas önskan om att skapa ett sammanhang där både de själva och deras kreativitet skulle kunna flyga fritt.

Namnet representerar viljan att hejdlöst kasta sig in i något, det ständiga risktagande som utgör själva grunden i livet som cirkusartist. Det vill också framhålla personen i den kropp som uppträder på scenen och påminna om att även en fysisk konstform är beroende av artistens personliga uttryck.

Medverkande

Sarah Lett

Anton Graaf

Manda Rydman

Oscar Karlsson

Guillaume Karpowicz 

Konstnärligt team

Musik: Mikaela Hansson 

Ljuddesign: Hannele Philipson

Ljudtekniker: Vilhelm Montán Lindberg 

Regi: Philipp Boë 

Foton: Sofia Kallner 

 

 

Alla tillfällen

  • 18 februari | 19:00
  • 19 februari | 19:00