Månskensorkestern med Anna-Maria Espinosa

Datum 16 april, 2023 Lägg till i min kalender
Tid 14:00-16:00
Var Lamberts hörna
Målgrupp Vuxna

Välkommen att dansa finsk tango till Månskensorkestern och Anna-Maria Espinosa!

Köp biljetter

Evenemanget börjar med en kort introduktion till finsk tango och sedan spelar orkestern två set på ca 30-40 min. Fika finns att köpa på plats (kontanter eller swish).

Månskensorkestern spelar finsk tango alldeles underbart och de kommer dessutom visa hur den ska dansas! Just denna dag kommer Anna Maria Espinosa vara lead singer! Vi hoppas på många dansande, både erfarna och de som nu vill ta chansen att lära sig finsk tango OCH få dansa till en levande orkester. Inget danstvång råder för den som bara vill lyssna.

Tangons absoluta urhem är Afrika och kom till Sverige under 1800-talets andra hälft. Det var sjömän från hamnstäder som Buenos Aires och Montevideo som lärde ut argentinska steg. Den etablerades mest i Finland med start år 1913, då den slog an en sträng i den finska mentaliteten. Finsk tango liknar foxtrot och många förknippar tango med melankoli. Men kan också uttrycka glädje, lekfullhet, retsamhet, passion och dramatik. Det är en social dans.

Nästan var 5:e invånare i Nacka är född i utlandet och de flesta är från Finland. Sverigefinska föreningen är nystartad och försöker hålla uppe den finska kulturen. Finsk tango har hållit sverigefinnar samman men nu har de typiska tangokrogarna stängt. Då kanske detta event fylla ett tomrum?! Men alla är såklart välkomna även om man bara vill lyssna!

Var: Lamberts hörna, Dieselverkstaden. (Ingång Järnvägsgatan 23)
När: 16 april, 14:00-16:00
Biljetter: 180 kr

Arrangör: SID (Scenkonst i Dieselverkstaden)

Köp biljetter « tillbaka
Månskensorkestern med Anna-Maria Espinosa

Medverkande

Månskensorkestern – Sveriges coolaste Tangoband
Månskensorkestern är från Stockholm har sedan 2004 spelat världens vemodigaste musik, finsk tango. Genom att blanda in exotica, beguine, finsk ståltrådsrock, vals, iranska krigssånger och schlager i den finska tangon har orkestern vunnit en stor publik i alla åldrar och från alla sorters bakgrund. I spetsen för orkestern står Sveriges orkrönta tangodrottning Darya Pakarinen. Just denna kväll kommer den strålande Anna Maria Espinosa ersätta Darya som lead singer.  Bandet har släppt två skivor där man utforskat den finska musikskatten, ett album med eget material och en lång rad singlar. Orkestern har medverkat i film, gjort musik till teaterföreställningar och varit husband på en egen klubb. När Finland 2017 firade 100 år var det Darya & Månskernsorkestern som satte sin musikaliska prägel på hela den gala som direktsändes i Sveriges Radio och SVT, med en lång rad sverigefinska artister.

Både på scen, på skiva och på film har orkestern samarbetat med en lång rad artister med sverigefinsk bakgrund. Bland de musikaliska samarbetena finns Markus Krunegård, Anna Maria Espinosa, Frida Hyvönen, Iiris Viljanen, Anna Järvinen, Arja Saijonmaa, Love Antell, Kristian Anttila, Lisa Miskovsky, Marko “Markoolio” Lehtosalo och många andra. 

Anna-Maria Espinosa
Anna Maria Elena Margarita Espinosa, född och uppvuxen i Stöde, är en sverigefinsk sångerska som bland annat är medlem i Moder Jords Massiva och Club Killers men också har medverkat på flera andra artisters album. 2005 hade Espinosa en hit med låten “To win my love”, som skrevs av Moneybrother och var ledmotiv till TV-serien Livet enligt Rosa. 2007 släppte hon singeln “Much to much”, och 2008 sitt första soloalbum, Glowing with You. Espinosa deltagit många sammanhang såsom Melodifestivalen, Allsång på Skansen, På spåret, Så ska det låta samt Doobidoo.

 

Alla tillfällen

  • 16 april | 14:00-16:00