Om dieselverkstaden

Huset idag

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Dieselverkstaden är en plats där man kan träffa vänner, umgås med familjen, aktivera sig, konsumera kultur, samla sina kollegor eller bara sitta ensam och softa en stund.

Stora scen är en spelplats som ständigt byter skepnad. Teater, biograf, auditorium, danssal, rockklubb – och en kär återkommande scen för flera av Sveriges största danskompanier, för Barnmusikfestivalen och för Riksteatern.

I Dieselverkstadens travershall under den stora gamla traverskranen kan man läsa tidningar, fika och besöka konstutställningar.

På ett eget våningsplan ligger nio verkstäder för drama, musik, dans, media, bild och form. På dagtid sker besök från Nackas förskolor och skolor. Under kvällar och helger bedrivs kursverksamhet för unga nackabor.

Dieselverkstaden är en mötesplats för nyfikna och för saker som inte alltid hör ihop. Här har ett thailändskt bönehus i form av en svensk hyreskåk med önskelistor till tomten delat rum med rockabillyackompanjerat ballongsläpp, yogamaraton och Friskis & svettis tränings-flash-mob.

Som ett öppet rum intill Caféet i Dieselverkstaden  ligger Nacka Konsthall med ett levande utbud av fria uttryck.

Dieselverkstadens bibliotek är en ultratrevlig bibbla där du hittar de senaste böckerna, de smarrigaste filmerna, de bästa serierna, de roligaste tv-spelen och mycket mycket annat. Botanisera bland hårdkokta deckare och livsavgörande klassiker, mys i vår barnhörna, besök författarkvällar och språkcaféer. Gratis wifi och gott om plats för dig som vill plugga. Välkomna!

Stockholms läns museum jobbar med att lyfta fram Stockholms läns historia och värdet av våra kulturmiljöer. I museets lokaler i Dieselverkstaden anordnas flera tillfälliga utställningar med tillhörande evenemang varje år förutom den fasta utställningen om tio människoöden i länet.

Klätterverket är en av Sveriges största inomhusanläggning för klättring. Den som lyckas klättra riktigt högt kan se Sicklaområdet från ovan genom ett specialbyggt glastorn 15 meter upp i luften.

På Bistron i Dieselverkstaden komponeras lunch- och middagsmenyerna av dagsfärska ingredienser.

Som man förstår är detta inte ett vanligt hus – det är ett hus fyllt av möjligheter. Ett hus för fantasin, för äventyr och bara för skönt häng. Det är ett hus för dig.

Välkommen!