Familjelördagar hösten 2017

Familjelördag är scenkonst för barn allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik på Dieselverkstaden.
Varmt välkomna!
Biljetter köper du genom att klicka här, eller i Dielselverkstadens infodisk. Tänk på att köpa i god tid då det ofta blir utsålt!

BIT FÖR BIT – DANS FÖR SMÅ GRODDAR
HUI-HAN HU GUSTAVSSON
LÖRDAG 23 SEPTEMBER 15:00
Ett barn rymmer hemifrån. Vilsen i den stora världen – där oväntade möten och händelser sker. Där barnets nyfikenhet på det okända lockar…
Där fantasin förtrollar barnet.
En humoristisk och lekfull dansföreställning för små groddar som växer.
Från 5 år.

SABELLES RÖDA KLÄNNING – ATT HITTA SIN PLATS
TEATER FREDAG
LÖRDAG 7 OKTOBER 15:00
Sabelle flyr med sin mamma från sitt hemland. Hon flyr från bergen, husen med de gula taken, det stora trädet, blommorna…
Det här är en stark berättelse om att hitta sin plats i en ny värld. Boken föreställningen bygger på är skriven av Marina Michaelidou Kadi som blev vinnare av det svenska barnbokspriset Peter Pan-priset 2016.
Från 5 år

JOMPA – EN SAGOTANT I HIPHOP
JOHN LANDENFELT – LÄNSMUSIKEN
LÖRDAG 21 OKTOBER
En föreställning med stora och små historier med glimten i ögat och tydliga budskap kring bl. a. att våga ta sin egen väg, vänskap, genus och trafiksäkerhet. Glädje, spänning och lärande står i fokus.
John Landenfelt är en av Sveriges främsta Freestyle/Battlerappare som under namnet “Shazaam” har turnerat världen runt.
Från 4 år.

KIVI OCH DRAKBRAKAREN
FRIA TEATERN I HÖGDALEN
LÖRDAG 4 NOVEMBER 15:00
Kivi är ett känsligt och mycket handlingskraftigt barn med en stor och brokig familj.
Föreställningen bygger på Jesper Lundqvists nyutkomna bok ”Kivi och Drakbrakaren”.
Med könsneutral gestaltning, tokroliga rim och en stor portion humor har Kivi böckerna gjort succé.
Mustascher och tuttar, klackskor och flugor blandas hejvilt. För i Kivis värld är det inte antingen eller, utan extra allt och både och!
Från 4 år.

LÅDDAN – ETT INTERAKTIVT KONSTMÖTE FÖR BARN
ZIRKUS LOKOMOTIV
LÖRDAG 11 NOVEMBER 15:00
Ett mobilt, analogt, interaktivt äventyr för barn. Tillsammans sätter vi fart på barnens fantasi och skapar ”live” en berättelse med skådespeleri, måleri och musik. Varje äventyr byggs kring en text av en svensk poet och utgår från barnens geografiska närområde, Nacka.
Från 2 år

VÅGAR DU DRÖMMA?
HELENA DAVIDSSON NORELIUS – HDN-STUDIO
LÖRDAG 18 NOVEMBER 15:00-15:35
Alla drömmer vi om något…
Två yllen möts i en magisk och musikalisk värld där allt är möjligt.
Vad drömmer de om och hur når de dit?
Följ med två skönsjungande yllen på deras äventyr, låt er överraskas av färggranna ting och njut av glada ukuleletoner.
En underfundig dansföreställning med sång och musik. Om mod, rädslan för att inte kunna, om att försöka och att ta hjälp av varandra.
Från 2 år

VILL VISST!
MITTIPRICKTEATERN
LÖRDAG 25 NOVEMBER
En lekfull och musikalisk föreställning om vänskap och hur svårt det kan vara, om EN person ska bestämma hela tiden. Det är svårt att inte kunna få som man vill.
Och det är ju så många gånger som man inte får göra det man vill. Det gör nästan ont om någon annan bestämmer något som man själv inte vill. Kanske vet man inte vad man vill, bara att man själv vill bestämma. Och det är svårt att ändra sig om det där andra ändå faktiskt verkar roligt, eftersom det är någon annan som har bestämt det.
Från 3 år

I VÅR SÅNGLÅDA – SÅNG & MUSIK FÖR DE YNGSTA
LÄNSMUSIKEN
LÖRDAG 2 DECEMBER 15:00
Plötsligt en dag står den bara där. En helt förtjusande och magisk låda, fylld med fantastiska sånger och en massa roliga saker att upptäcka tillsammans.
Vi får träffa en liten fågel som söker skydd, två lurviga bästa vänner och ett stort paket fyllt med rytm. Föreställningen riktar sig till de yngsta och innehåller nyskrivna låtar. De bjuder på nyfikenhet, fantasi och musikglädje står i centrum TA BORT och barnen får hjälpa till att sjunga, dansa och vara orkester.
Musikglädje är något man aldrig blir för stor eller för liten för.
Från 1 år.

 

 

« tillbaka
Familjelördagar hösten 2017