Familjelördagar våren 2018

SCENKONST FÖR HELA FAMILJEN
Familjelördag är scenkonst för barn allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder.

Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik på Dieselverkstaden. Titta gärna på trailern på dieselverkstaden.se för att få en uppfattning om föreställningen. Vi försöker ge en åldersrekommendation men barn är så olika, det som passar för ett barn kan vara för svårt ett annat.

Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se, ticketmaster.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk. Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!

 

Varmt välkomna!


MIN LILLA SYSTER KANIN
DOCKTEATERN TITTUT
LÖRDAG 10 FEBRUARI 15:00–15:40
LILLA SCEN
Storebror har lovat att passa sin syster, men det är inte så lätt. Särskilt som hon matvägrar, gallskriker och till råga på allt nästan blir rävmiddag. En varm och humoristisk föreställning fritt tolkad efter en bok av Ulf Nilsson. Från 2 år och uppåt.
“Man blir fnissigt lycklig av Froms gestaltning av Lisa Kjellgrens dockversion av lillasyster Kanin, som ska passas av sin snälle och lite koleriske storebror” Hanna Nordenhök, Expressen


AKROPANIK
CIRKUS TRATTOFON
LÖRDAG 24 FEBRUARI 15:00–15:30
LILLA SCEN
Akropanik är en akrobatisk barnvarieté med mycket värme och fysisk humor. Både barn och vuxna känner igen sig i de förvirrade figurerna, deras konflikter och kompromisser. Föreställningen innehåller publikinteraktion och efteråt får barnen vara med och dansa loss, samt prova på enklare akrobatik. Från 3 år och uppåt.
“Deras föreställning “Akropanik” har setts av kommunens förskolebarn i våras. Men den galna varietén passar lika bra för vuxna.” Johan Källs, dt


PANIK PÅ PLAYAN
TEATER BARBARA
LÖRDAG 10 MARS 15:00–15:30
LILLA SCEN
Maja och hennes pappa är på solsemester. Pappa älskar att bada och hoppa från trampolinen men Maja vill hellre sitta och läsa vid bassängkanten och samla snäckor på stranden. En dag när de är på zoo kommer Maja bort – eller är det pappa som har försvunnit? Panik på Playan är en hyllning till alla kompetenta och kloka barn och baseras på den norska författaren Mari Kanstad-Johnsens bok ”Livredd i Syden”. Från 4 år och uppåt.
“…där barnet får representera klokhet och tillförsikt” Karin Hellande, SvD


OBS! SUPERVIKTIGT!
MINNA KROOK
LÖRDAG 17 MARS 15:00–15:40
STORA SCEN
Var på en hund kan man klappa? Var på en kompis kan man klappa?
Vet vuxna allt? Måste man sova ? Kan chips vara middag?
Med största allvar delas det ut visdom, tips och funderingar på vad som är bra att få veta om livet när man är barn (och vuxen med för den delen). En dansig och pratig föreställning som med humor och viga kroppar går igenom livets ABC. Från 4 år och uppåt.
“Närheten till åskådarna är inte bara fysisk utan också mental – temat berör integritet, respekt och gränser. Högaktuellt med andra ord” Anna Ångström, SvD


OPERAKUL
LÄNSMUSIKEN
LÖRDAG 24 MARS 15:00–15:30
LILLA SCEN
Barnen bjuds på fantastisk välkänd musik, bland annat Gluck, Mozart, Massenet, Verdi och Puccini, starka känslor och flärdfulla klänningar och kostymer. Under föreställningarna förs hela tiden en dialog med publiken som engageras i handlingen och får sjunga med. Målsättningen är att publiken ska bära med sig känslan att opera är kul – operakul! Från 5 år och uppåt.
“Länsmusiken i Stockholm har som uppdrag att sprida musik i Stockholms län, i alla genrer och från olika kulturer, till framför allt barn och unga.”


HASTA LA PASTA

DOTTERBOLAGET
LÖRDAG 7 APRIL 15:00–15:40
LILLA SCEN
En farsartad slapstickshow i restaurangmiljö, med jonglerande kockar, snubblande servitörer och förtrollande mat. I pastan blandas, kärlek, ambitioner och lojalitet. Mr Direktören anförtror sin älskade restaurang i händer på sina två anställda en kort stund. Det kommer en viktig gäst och allting som kan gå fel, går fel. Från 5 år och uppåt.
“Gjord för att förstås av alla oavsett språk eller kultur.”


ELI OCH RIO

TEATER TRE
LÖRDAG 21 APRIL 15:00–15:40
LILLA SCEN
Klänningar och mustascher! En tröja blir en byxa, en byxa blir en hatt! Hur påverkas vi av vad vi väljer att ha på oss? Följ med Eli & Rio på ett äventyr i hemmets alla rum, där de delar med sig av sin överraskande och fantasifulla värld. Eli & Rio är en lustfylld föreställning där vi tar oss an roller och identitetsfrågor med rörelse, humor och öppenhet. Från 3 år och uppåt.
“Fantasifullt och oförutsägbart”, DN “Fyndig rörelsepoesi”, SvD “Leklusten får ny näring”, Expressen


HAVET
FJÅRD
LÖRDAG 28 APRIL 15:00-15:40
LILLA SCEN

Följ med på en saltstänkt resa om en oväntad vänskap mellan en fisk och två fiskare i cirkusmusikalen Havet. Med jonglering, sång och dans skapar kompaniet Fjård en lekfull föreställning med mycket värme och humor.
En längtansfull historia bland gamla fiskeredskap och nya cirkuskonster som kan beröra något hos alla åldrar! Från 4 år och uppåt.

 

 

 

« tillbaka