Utställning: Vardag

Var Stockholms läns museum

Pågår: 10 mars – 23 april 2017

Hur påverkar storstadsstressen vår vardag? Hur ser vardagen ut för en svensk hemmafru i den kinesiska staden Nanjing? Varför utsätts kvinnors kroppar för ständiga kränkningar i vardagen? Utifrån olika perspektiv har avgångselever på Mediagymnasiets fotoinriktning skildrat vardag i text och bild. I utställningen visar vi också bilder och texter där ensamkommande elever från MediaGymnasiets språkintroduktionsklass tillsammans med fotoeleverna dokumenterat varandras hem och kvarter. På temat vardag och flykt ingår personliga ljudberättelser i utställningen. Fri entré!

« tillbaka
Utställning: Vardag

Om Stockholms läns museum

Stockholms läns museum arbetar för att länets historia och samtid dokumenteras och förmedlas på ett tankeväckande sätt. Att visa och berätta om offentlig konst är en viktig del i museets arbete. Vi arbetar för att kulturarvet i länet kan bevaras, brukas och berika vår miljö. Verksamheten sker både på museet i Dieselverkstaden och runt om i Stockholms län. Stockholms läns museum utför även uppdrag som t.ex. arkeologiska undersökningar, byggnadsvårdsrådgivning och bevarandeplanering.

Museet visar regelbundet utställningar om aktuella och historiska ämnen. Museet ligger i Dieselverkstaden där vi även har kafé och museibutik.

Följ oss på Facebook

 

Museets ordinarie öppettider:

Tisdag 12-19

Ons - torsdag kl 12-17

Fredag - söndag kl 12-16

Sommaröppet (27/6-14/8):  måndag-fredag 12-16

Alltid fri entré

Välkommen in!