Utställning: Tuskaft – Den enkla vävtekniken

Var Stockholms läns museum

27 april – 3 september

“Tuskaft – Den enkla vävtekniken” är en vandringsutställning kommer till Stockholms läns museum och visar 57 bidrag från ett upprop bland vävare i Stockholm, Sörmland och Uppsala län. Vävstugor, skolor och vävföreningar och enskilda vävare bidrog med material till utställningen. Bidragen är vävda i tuskaft måtten  40×40 centimeter. Bidragen visar på en rik bredd och fantasi av tekniken tuskaft. Utställningen är ett samarbetsprojekt mellan Länshemslöjdskonsulenterna Slöjd Stockholm och Upplandsmuseet samt Uppland- Sörmlands vävare. Ett specialprogram med flera föreläsningar, workshops och Väv och garnloppis. Fri entré!

 

« tillbaka
Utställning: Tuskaft  – Den enkla vävtekniken

Om Slöjd Stockholm

Slöjd Stockholm drivs av länshemslöjdskonsulenterna och är sedan 2013 en del av Stockholms läns museum.

Vår verksamhet riktar sig till alla invånare i Stockholms län och är ett naturligt nav för kreativa människor som gillar att skapa med händerna. Vi anordnar mötesplatser för slöjd- och hantverksintresserade samt näringsutövare inom området, och verkar för slöjdens roll i en hållbar samhällsutveckling.

Slöjd Stockholms verksamhet är uppdelat i fyra huvudinriktningar: hård slöjd, textil slöjd, internationell slöjd och slöjd för barn och unga.

Följ oss på Facebook

 

Museets ordinarie öppettider:

Tisdag 12:00-19:00

Onsdag-torsdag 12:00-17:00

Fredag-söndag 12:00-16:00

Sommaröppet (27/6-14/8):  måndag-fredag 12:00-16:00

Fri entré!

Välkommen in!