Sticka flerfärgat bellismönster med Maria Gustafsson

Var Slöjdrummet, Stockholms läns museum

Detta är en kväll för dig som redan stickar och längtar efter ny inspiration. Basen i mönstret är bellis- och stjärnmönster som kombineras med lyfta maskor. På så sätt växer en mönstereffekt fra,. Du stickar med två olikfärgade garner, ett i taget. Bellismönstret och stjärnmönstret, ”Star stitch” och ”Daisy stitch” på engelska, ser väldigt lika ut men har helt olika tekniker.  Ta med garn i olika kvaliteter och grovlekar och ta även med rundsticka eller strumpstickor. Välj gärna en kort rundsticka så behöver du inte lägga upp så många maskor.

Förkunskaper: Du bör behärska räta och aviga maskor, och du bör även vara van att sticka på rundsticka om du väljer att sticka på det. Kaffe ingår i kursavgiften, garn och stickor tar du med själv.

Pris: 375 kr.

Anmäl dig via: stockholmslansmuseum.se/kalendarium/.

« tillbaka
Sticka flerfärgat bellismönster med Maria Gustafsson

Om Slöjd Stockholm

Slöjd Stockholm drivs av länshemslöjdskonsulenterna och är sedan 2013 en del av Stockholms läns museum.

Vår verksamhet riktar sig till alla invånare i Stockholms län och är ett naturligt nav för kreativa människor som gillar att skapa med händerna. Vi anordnar mötesplatser för slöjd- och hantverksintresserade samt näringsutövare inom området, och verkar för slöjdens roll i en hållbar samhällsutveckling.

Slöjd Stockholms verksamhet är uppdelat i fyra huvudinriktningar: hård slöjd, textil slöjd, internationell slöjd och slöjd för barn och unga.

Följ oss på Facebook

 

 

Museets ordinarie öppettider:

T

isdag 12:00-19:00

Onsdag-torsdag 12:00-17:00

Fredag-söndag 12:00-16:00

Sommaröppet (27/6-14/8):  måndag-fredag 12:00-16:00

Fri entré!

Välkommen in!