Sickla ovan under jord

Var Samling vid Stockholms läns museum

Sickla är en industrihistoriskt viktig plats. Här och på andra ställen i Sverige växte det moderna och industriella samhället fram från slutet av 1800-talet till 1900-talets andra hälft. Den guidade turen genom Sickla är en unik vandring som avslutas djupt nere i Atlas Copcos gruva. Men passa på: platserna är begränsade. Sickla – ovan under jord är ett samarbete mellan Atlas Copco, Atrium Ljungberg, Nacka kommun och Stockholms läns museum. Under 1,5 timme får du som besökare uppleva hur den industriella revolutionen vuxit fram, utvecklats och förändrat Sickla. Det är en fascinerande berättelse som i det lilla perspektivet också berättar en större historia om Sverige. 130 kronor per person.

Boka biljett på www.sicklaovanunder.se

« tillbaka
Sickla ovan under jord

Om Stockholms läns museum

Stockholms läns museum arbetar för att länets historia och samtid dokumenteras och förmedlas på ett tankeväckande sätt. Att visa och berätta om offentlig konst är en viktig del i museets arbete. Vi arbetar för att kulturarvet i länet kan bevaras, brukas och berika vår miljö. Verksamheten sker både på museet i Dieselverkstaden och runt om i Stockholms län. Stockholms läns museum utför även uppdrag som t.ex. arkeologiska undersökningar, byggnadsvårdsrådgivning och bevarandeplanering.

Museet visar regelbundet utställningar om aktuella och historiska ämnen. Museet ligger i Dieselverkstaden där vi även har kafé och museibutik.

Följ oss på Facebook

Museets ordinarie öppettider:

Tisdag 12-19

Onsdag-torsdag kl 12-17

Fredag-söndag kl 12-16

Sommaröppet (27/6-14/8):  måndag-fredag 12-16

Alltid fri entré

Välkommen in!