Provböcker

Var Slöjdrummet, Stockholms läns museum

Har du fina väv- och broderiprover, foton, brev eller annan dokumentation som du skulle vilja exponera på något fint sätt? Då är det här kursen för dig. Denna helg besöker Monica Langwe Slöjd Stockholm för att lära oss att arbeta med olika bokstrukturer. Dessa används för att presentera, bevara och förvara dokument och föremål. Efter kursen kommer du att kunna montera dina fina broderiprover, knappar, väv- och stickprover i fina album. Du kanske även får idéer till presentationsalbum för foton eller portfolios för teckningar. Allt material till kursen är förskuret för att ge deltagarna möjlighet att få koncentrera sig på sitt eget skapande. Den här kursen sker i samarbete med Stockholms läns hemslöjdsförening. Som medlem får du deltagaravgiften subventionerad. Kontakta oss så får du veta hur stor subventionen blir. Inga förkunskaper krävs. Pris: 1950 kr. Materialkostnad: 100 kr.

Anmäl dig via: stockholmslansmuseum.se/kalendarium/.

« tillbaka
Provböcker

Om Slöjd Stockholm

Slöjd Stockholm drivs av länshemslöjdskonsulenterna och är sedan 2013 en del av Stockholms läns museum.

Vår verksamhet riktar sig till alla invånare i Stockholms län och är ett naturligt nav för kreativa människor som gillar att skapa med händerna. Vi anordnar mötesplatser för slöjd- och hantverksintresserade samt näringsutövare inom området, och verkar för slöjdens roll i en hållbar samhällsutveckling.

Slöjd Stockholms verksamhet är uppdelat i fyra huvudinriktningar: hård slöjd, textil slöjd, internationell slöjd och slöjd för barn och unga.

Följ oss på Facebook

 

Museets ordinarie öppettider:

Tisdag 12:00-19:00

Onsdag-torsdag 12:00-17:00

Fredag-söndag 12:00-16:00

Sommaröppet (27/6-14/8):  måndag-fredag 12:00-16:00

Fri entré!

Välkommen in!