Nya linjer: Spekulationer kring framtidens stad

Var Stockholms läns museum

19 januari – 7 maj 2017

Den 19 januari inviger vi utställningen Nya linjer som är en framåtblickande utställning som spekulerar kring regionen, arkitekturen och staden. Utställningen produceras i samarbete med Arkitekturskolan KTH.

Hur ska Stockholm växa på ett sätt som är hållbart, inkluderande och rättvist? Av vilka sorters miljöer, hus och samhällen kan det framtida Stockholm tänkas bestå? Och hur förhåller sig den nya bebyggelsen till det som redan finns?
Fri entré!

« tillbaka
Nya linjer: Spekulationer kring framtidens stad

Om Stockholms läns museum

Stockholms läns museum arbetar för att länets historia och samtid dokumenteras och förmedlas på ett tankeväckande sätt. Att visa och berätta om offentlig konst är en viktig del i museets arbete. Vi arbetar för att kulturarvet i länet kan bevaras, brukas och berika vår miljö. Verksamheten sker både på museet i Dieselverkstaden och runt om i Stockholms län. Stockholms läns museum utför även uppdrag som t.ex. arkeologiska undersökningar, byggnadsvårdsrådgivning och bevarandeplanering.

Museet visar regelbundet utställningar om aktuella och historiska ämnen. Museet ligger i Dieselverkstaden där vi även har kafé och museibutik.

Följ oss på Facebook

 

Museets ordinarie öppettider:

Tisdag 12-19

Ons - torsdag kl 12-17

Fredag - söndag kl 12-16

Sommaröppet (27/6-14/8):  måndag-fredag 12-16

Alltid fri entré

Välkommen in!