Föreläsning: Tuskaft – det enkla, det svåra

Var Slöjdrummet, Stockholms läns museum

Välkommen på föreläsning med Åsa Persson som är utbildad vid Väfskolan, Textilhögskolan i Borås och Konstfack i Stockholm. Sedan examen i textil design 1999 har hon arbetat på sidenväverier i Laos och Kambodja med designuppdrag för textilföretag i Sverige, Danmark och Nepal. Åsa utgår i första hand från materialet, vävningen som konstruktion och matematik. Hon har undervisat på flertalet skolor inklusive Konstfack i Stockholm och har nu ett kontrakt med Handarbetets Vänners Skola som lärare och projektledare med ansvar för utställningar. Hör henne berätta om sitt skapande.

Kostnad: 150 kr/ person.

Boka och betala >

« tillbaka
Föreläsning: Tuskaft – det enkla, det svåra

Om Slöjd Stockholm

Slöjd Stockholm drivs av länshemslöjdskonsulenterna och är sedan 2013 en del av Stockholms läns museum.

Vår verksamhet riktar sig till alla invånare i Stockholms län och är ett naturligt nav för kreativa människor som gillar att skapa med händerna. Vi anordnar mötesplatser för slöjd- och hantverksintresserade samt näringsutövare inom området, och verkar för slöjdens roll i en hållbar samhällsutveckling.

Slöjd Stockholms verksamhet är uppdelat i fyra huvudinriktningar: hård slöjd, textil slöjd, internationell slöjd och slöjd för barn och unga.

 

Museets ordinarie öppettider:

Tisdag 12:00-19:00

Onsdag-torsdag 12:00-17:00

Fredag-söndag 12:00-16:00

Sommaröppet (27/6-14/8):  måndag-fredag 12:00-16:00

Fri entré!

Välkommen in!