FAKE NEWS: Fakta och misstro

Var Stockholms läns museum

Idag kan du inte öppna en nyhetstidning, kolla Facebook eller ens slölyssna på radio utan att mötas av ord som alternativa media, faktaresistens eller faktoid. Men det orden beskriver är inte något nytt för vår tid. Långt innan Donald Trump blev presidentkandidat har olika inställning till fakta och kunskap påverkat oss och vår vardag. Ja, till och med innan internet fanns. Utställningen FAKE NEWS handlar om just det. Vårt förhållande till fakta, kunskap och misstro – igår, idag och imorgon. Fri entré!

Utställningen pågår 19 september till och med 7 januari.

Vernissage den 19 september 18:00.

För att läsa mer gå in på museets sida

« tillbaka
FAKE NEWS: Fakta och misstro

Om Stockholms läns museum:

Vill du besöka Stockholms läns museum och Slöjd Stockholm finns vi i spännande lokaler i kulturhuset Dieselverkstaden i Sickla, Nacka. Tillsammans med övriga länsmuseer i Sverige är vi det största museet i landet. Med kulturhistoria, kulturmiljö, konst och slöjd vill vi genom nya perspektiv och sammanhang öka förståelsen för vår historia och samtid.

Vår huvudbas finns här, men vi jobbar med många olika projekt och aktiviteter i hela länet, uppsökande och på uppdrag. Vi har tillfälliga utställningar, föredrag, workshops, kurser med utgångspunkt från våra ämnen. Mer information om våra aktiviteterkan du läsa om i vårt kalendarium.

Gå till kalendariet

Följ oss på Facebook

 

Museets ordinarie öppettider:

Tisdag 12:00-19:00

Onsdag-torsdag 12:00-17:00

Fredag-söndag 12:00-16:00

Sommaröppet (27/6-14/8):  måndag-fredag 12:00-16:00

Fri entré!

Välkommen in!